Bireysel Umre Rehberi / Kendin Yap Umre

Bireysel Umre Hizmetleri

Uzman ekibimiz ile iletişime geçip destek alın

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

Umre Kayıt ve Fiyat Talep Formu

Umre Hakkında Detaylı Bilgiye mi ihtiyacınız var? Formu doldurup gönderin ekibimiz sizi en kısa süre içerisinde arasın

Gerçek Kişi Olduğunuzu İspat İçin Lütfen Soruyu Cevaplayın

7 + 9 =

Okçular Tepesi Uhud
Bireysel Umre Nasıl yapılır? / Kendin Yap Umre Fiyatları 2025

Kendi Başına Umre Yapma Rehberi- Bireysel Umre Rehberi

2023 Yılından itibaren Suudi Arabistan devleti Türk vatandaşlarına internet üzerinden kolayca vize alıp, kendi başına bireysel olarak Umre yapma imkanı sağlamıştır. Bu vize bir yıl geçerli, çok girişli ve toplamda Hac sezonu dışında olmak kaydıyla 90 gün kalış hakkı tanır. Tabii Hac dönemi dışında kalan tarihlerde olmak kaydıyla. Bu sayfada verilen bilgiler her yerde bulamayacağınız şekilde derli toplu olarak yılların deneyimini içermekte olup, itina ile tek tek yazılmıştır. Her ne kadar millet olarak okumayı pek sevmesek de, böyle bir yolculuğa çıkacaksanız hele hele kendi başınıza Umre yapacaksanız, bir miktar zamanınızı ayırıp güzelce okumanızı tavsiye ederiz.

Bu bağlamda şayet daha önce en az bir kez Hac yada Umre yaptıysanız bu alt kısımda anlatıcak olan süreci daha kolay bir şekilde kendiniz yapabilirsiniz.

Gideceğiniz tarihlere göre kabaca elde ettiğiniz maliyet şayet bizim rehber hocalı grup Umre Fiyatları ile denk yada bir miktar ucuz ise size tavsiyemiz tüm bu strese tek tek uğraşıp hiç girmeden direk bizim turlarımıza dahil olmanızdır.

Fikir vermesi açısından 14 Günlük Programlarımız 1250-1450 USD kişi başı 30 kg bagaj hakkı sunan ve uçak içi ikram veren uçak biletleri, 4 yıldızlı oteller, sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri, tüm yerel ulaşım ihtiyaçları, ziyaretler ve rehberli anlatım hizmetleri, Diyanet İşleri tarafından tüm resmi Umre şirketlerine sağlanan sağlık hizmetlerine erişim ve benzeri her şey dahil paketlerdir. Yani dememiz o ki sizler bu fiyatların 100-200 dolar altında çıkarttığınız maliyetin tamamı bunlar ile ayrı ayrı kendinizin ilgilenmesini gerektirir. Hac sonrası düşük sezonda Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül ayının sıcaklarında daha uyguna uçak ve otel bulup da 3-4 kişi masrafları paylaşıp daha uyguna getirmek de tabii sizin elinizde ancak orada her şey yine sizin sorumluluğunuzdadır.

Çünkü uygun bulduğunuz otelinizde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmadan bulmanız demek bunlar için dışarıda ekstra yemek masrafına girmeniz demektir. Ayrıca her ulaşım ihtiyacında araç temin etmek durumundasınız. Bunun dışında bireysel olarak yapacağınız gezilerde herhangi bir anlatım vesaire olanağınız da olamayacaktır. Ancak ben macerayı severim yabancı dilim var, araştırmalarımı okumalarımı vesaire hepsini de kendim hallederim diyorsanız elbette ki seçim sizin demekten başka bir şey düşmez bize. Onun içinde bizim Mekke Ziyaret Yerleri ve Medine Ziyaret Yerleri sayfalarımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Bireysel Umre Yapmak için İhtiyacınız Olan Temel Kısım ve Süreçler Şu Şekildedir.

*En az 1 yıl geçerliliği olan pasaportunuzun olduğu varsayılarak aşağıdaki adımlara geçiyoruz.

1-) Suudi Arabistan Turist Vizesi – Vize Umre Vizesi Alınması;

Elektronik vizenizi https://visa.visitsaudi.com/ adresinden üye olup pasaport bilgilerini girip banka kartınız veya kredi kartınız ile alabilirsiniz. Bu vize size Hac dönemi dışında toplamda 90 gün kalış hakkı tanımaktadır. Burada bir uyarı yapalım, milletimizden bazı uyanık geçinen kesim Hacdan kısa bir süre önce gidip orada saklanıp Haccımı da yapıp geleyim ne olacak şeklinde kimsenin aklına gelmeyen (!) ama sadece onların aklına gelen bir fikirle hareket etmekte ve yakalandıktan sonra da sınır dışı edilip bir daha da vize alamama durumuna düşmektedir. Size tavsiyemiz böyle kurnazlıklara kalkışmadan verilen vize ile sadece Umrenizi yapıp Hac farizası içinde Rabbimize dua edip gelebilmeyi dilemek olsun.

2-) Gidiş ve Dönüş Uçak Bileti

*Buradaki yazdığımız planlama her ne kadar Istanbul-Cidde-Mekke-Medine-Istanbul şeklinde olsa da şayet imkanınız varsa biz Umre ziyaretinize Medine’den başlamanız taraftarıyız. Bunun bir çok ehemmiyeti – avantajı olmasının yanında en önemli husus Medine varış size ihramsız olarak gitmeniz kolaylığını sağlar ve gerek ortama gerekse havaya daha rahat adapte olabilirsiniz. Diğer taraftan evvelâ Allah Rasûlu’nün (sav) huzuruna çıkıp onun nurlu nazarlarına mazhar olup, yine onun müsaadesi ve şefaati ile Umre yapmak için yola çıkmaktır. 

Uçak biletinizi kendiniz direk havayolları sitesi üzerinden satın alabilirsiniz. Thy, Saudia, Flynas, Flyadeal, Ajet, Pegasus gibi bir çok alternatif mevcut. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta, biletiniz uçak içi yiyecek – içecek ikramları ve bagaj ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığıdır. Bazı havayollarında diliniz damağınız kuruyunca bir bardak suya saçma sapan bir mebla ödemek durumunda kalmayın. Bir çok havayolu firmasının sunduğu uygun uçak biletlerine valiz ekleme yaptığınızda fiyatları şaşırtıcı derecede artış gösterebiliyor. Yada valizsiz alıp havalimanına geldiğinizde ekstra ödeme ücretini görünce ne var ne yok fırlatıp atma durumuna girmeyin. Lütfen bu noktalara dikkat ediniz.

3-) Cidde veya Medine Varış Sonra Ulaşım -Transfer / Nakil / İntikal

*Gerek grup gerekse bireysel olarak Cidde Havalimanı -Mekke Otel Ulaşım ve Transfer Fiyatlarımız için bizimle Whatsapp üzerinden İletişime Geçip Fiyat Alabilirsiniz

Şayet önce Mekke’den başlamak istiyorsanız, Cidde havalimanından Mekke otelinize; Medine’den başlamak istiyorsanız, Medine havalimanından Medine otelinize transfer ihtiyacınız olacaktır. Bunun için terminalin dışında bulunan taksilerle anlaşıp otelinize rahatça geçebilirsiniz.  Otobüs yada tren seçenekleri de mevcuttur. Onları da soruşturup bulabilirsiniz yada bunlarla mücadele edip maceraya girmek istemiyorum derseniz biz size Türkçe bilen personelimiz ile bu hizmeti sağlayabiliriz.

Varış sonrasında iletişiminizi sağlamak adına en güzeli havalimanından ayrılmadan STC, Mobily ve Zain operatörlerinden birisinden pasaportunuz ile Suudi Arabistan hattınızı alınız. 10gb içeren sadece internet sağlayan data hattı alırsanız 15 güne kadar size yeter de artar bile. 50-60 Riyal gibi bir ücret alırlar sizden ama kafanız rahat eder. Tüm iletişimizi Whatsapp ve Telegram üzerinden rahatça yapabilirsiniz. Ancak burada baktınız ki çok sıra var, aynı paketleri Mekke ve Medine’de birçok noktada bulunan yerlerden de alabilirsiniz. Bizim Türk operatörlerinin sağladığı paketlerin hiç birisi size adam akıllı internet paketi sunmuyor. Sunanların da maliyetleri çok fazla olduğundan hiç bu riske girmenizi tavsiye etmiyoruz.

4-) Mekke Otel Seçimi ve Otel Rezervasyonu

a-) Mekke Servisli Oteller ( Mahbes, Aziziye, Şişe ve Ravza Köprüsü)

Mekke’de Türk şirketlerinin ve dolayısı ile Türk umrecilerinin tercih ettiği bölgeler genellikle Aziziye, Şişe, Ravza Köprüsü ve Mahbes bölgeleridir. Genel olarak Ramazan gibi bazı periyotlar hariç 90-120 SAR – Suudi Arabistan Riyali ) buradaki oteller Umre için mesafesinden dolayı biraz uzak kalsa da Hac dönemi için gerek Arafat – Mina gerekse Kâbe’ye mesafesi dolayısı ile çok elzem noktalardır. Bu bölgelerin hepsinden Harem’e yani Kâbe’ye ulaşım ring adı verilen sürekli olarak otel-harem-otel arasında ücretsiz hizmet veren otobüs ile sağlanır. Bunların içinde en çok tercih edileni Mahbes bölgesidir. Hem konumu oldukça yakın hem de Harem’de umrecileri bıraktığı terminal Safa tepesinin hemen karşısında bulunan Efendimiz Aleyhisselâm’ın doğduğu evin yan kısmındadır. Bu sayede otobüsten indikten sonra 3-4 dk yürüyerek Kâbe’ye ulaşabilirsiniz. Bunun dışında kalan kısımların servisleri Gazze terminaline gelir ve otobüsten indikten sonra maalesef yürüme mesafesi 800-850 metre civarındadır. Bu Türk otellerinden oda aldığınızda bu fiyatlara yemek dahil olmayıp açık büfe sabah ve akşam yemekleri günlük 40-50 Riyal kişi başı olarak ayrıca ödenmektedir.

b-) Mekke Yürüme Mesafeli Oteller ( Saat Kulesi, Misfeleh, Ecyad, Cebel-i Ömer)

Bu kısımdaki oteller yürüme mesafesinde olmasına rağmen yakından uzağa doğru ve 3 yıldızdan 5 yıldıza fiyat olarak biraz yüksektir ve genellikle sadece otel konaklaması hizmeti sunarlar. Bunların içerisinde bulunan 5 yıldızlı otellerin bazısı ( Anjum, Makkah Hotel vs.) yarım pansiyon yani sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti bulunsa da oldukça pahalı olmasından dolayı imkanı olan  kesim tarafından tercih edilebilir. Şayet sizler 3 yada 4 yıldızlı olanları tercih edecekseniz o vakit tüm öğünlerinizi dışarıda yemeniz gerekir. Odaları genellikle daha küçüktür. Misafirler karışık milletlerden olduğu için kahvaltı verilse bile otelin misafir yoğunluğuna göre genellikle Asya mutfağı yada Arap mutfağı tarzındadır ve Türk damak tadına pek uyumlu değildir. Bunların içerisinde mesafesi 1km ye ve ötesine kadar gidenleri ve daha geniş odaları olanları vardır ve onların saat kulesinin arkasındaki garaja getiren ücretsiz servisleri de mevcuttur.

5-) Mekke’de Umre Yapılması – Yakın Ziyaretler ve Uzak Ziyaretler

Mekke’ye ihramlı şekilde varıp otelinize yerleştikten sonra yol yorgunluğu atıp bir gusül tazeledikten sonra ( İhram Yasakları‘na riayet ederek) Kâbe’nin bulunduğu Mescid-i Harâma geçip Umrenizi yapıyorsunuz. Umre’nin nasıl yapıldığını bildiğinizi varsayarak bu kısmı burada anlatmıyoruz.

Mekke ve Civarında Medine-i Munevvere kadar olmasa da ziyaret edilecek bir hayli yer var. Mekke’de olan mekanların bir çoğu örneğin İslâm’ın anaokulu-ilkokulu kabul edilebilecek Darü’l Erkam, Ehli Beytin Valide Sultanı Hz. Hatice Annemizin ve diğer Ashabın evleri gibi yerler maalesef gerek Harem’in genişletilmesinde, gerekse şirk işleniyor şeklindeki sapıkça yaklaşımdan dolayı artık kaybolmuşlardır. Hoş bu duruma bu görüşü tasvip etmesek de bazen şahit olduklarımıza dayanarak hak vermiyor değiliz. Ancak elden ne gelir?

Öncelikle Kâbe’nin içerisinde bulunduğu Mescid-i Harâm ve Kâbe’nin kısımları olsun, İlk Vahyin nazil olduğu Nur Dağı ve Hira Mağarası, Hicretin başlangıcı Sevr Dağı, Arafat, Mina, Cemerât, Cennetü’l Ma’la Kabristanı ( Cennetü’l Mualla), Cahiliyye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa verildiği ama aynı zamanda Ashab-ı Kirâm’dan olan ve aslen de Türk olan Sümeyye Annemizin de medfun bulunduğu Şubeyke Kabristanı, yine Allah Rasûlu’nun son nikahladığı zevcesi Hz. Meymune annemizin Serif’te bulunan (Mekke’den 20 km) nurlu kabirleri ve daha niceleri. Bunların detayları anlatımlarını Mekke Ziyaret yerleri sayfamızda bulabilirsiniz. Bunların dışında şayet vaktiniz müsait ise Taif ve Cidde Ziyaretler ve Hudeybiye, Cirane, Mescid-i Tenim’i ziyaret edip oralardan tekrar ihrama gidip tekrar tekrar Umre yapabilirsiniz.

6-) Mekke – Medine Arası Ulaşım 

Öncelikle programınıza Cidde varış sonrasında Mekke üzerinden başlamak istiyorsanız, Medine’ye geçiş için iki seçeneğiniz var. Bir tanesi şoförlü özel araç ile Mekke otelinizden alınıp, Medine otelinize kadar direk olarak nakil ediliyorsunuz. ( Bu hizmet içinde lütfen bizden tarih ve kişi sayısı ile fiyat talep edin ve ondan sonra karar verin ) Valiziniz fazla ise hızlı tren yolcuğuna nazaren daha konforlu bir seçenek. Bu şekilde gitmek isteyenlere tavsiyemiz yol üzerinde muhakkak Serif mevkiinde durup Efendimiz Aleyhisselamın pak eşlerinden ve müminlerin annesi olan Meymune (r.anh) Annemizin kabrinde 1 Fatiha ve 11 İhlas ile ziyaret ve sonrasında da Bedir Savaşının yapıldığı yeri Bedir Şehitliğini ziyaret edip Medine’ye ulaşmaktır. Bunun içinde Mekke’den sabah kahvaltısı sonrasında hareketi tavsiye ediyoruz.

Bir diğeri ise Haremeyn hızlı tren ile ulaşım. Bunun için tren biletinizi internet üzerinden temin edip Mekke Haremeyn tren istasyonununda hızlı tren ile gidebilirsiniz. Tabii bunun için Mekke otelinizden taksi ile tren istasyonuna geçmeniz ve Medine varışta da yine tren istasyonundan taksi ile Medine otelinize ayrıca geçmeniz gerekmektedir. Ancak valiziniz kişi başı 1 tane ve 1 tane de el bagajınız varsa o zaman hızlı treni tercih edebilirsiniz. Tabii bu durumda yol üzerindeki ziyaretleri yapamazsınız ancak size şayet vaktiniz müsait ise Medine’den günübirlik Bedir Ziyareti yaptırabiliriz.

7-) Medine Otel Rezervasyonu ve Medine Ziyaretleri

Efendimiz Aleyhisselâm’ın şehri olan Medine-i Münevvere’de Mescid-i Nebeviye yürüme mesafesinde olan otellere merkeziye Medine otelleri denir. Bunların içerisinde ise beyler için en rahat giriş yeri kıble tarafı (güney cephesi), bayanlar için ise tam aksi istikamet ( kuzey cephesi- Uhud tarafı) daha rahat oluyor. Resimlerde gördüğümüz Kubbetü’l Hadra ( Yeşil Kubbe) mescidin kıble duvarıdır yani güney cephesidir. O yüzden şayet kıble tarafındaki yakın otellerde konaklarsanız Mescide her gelişinizde yeşil kubbe tam karşınızda kalacaktır. Ancak buradan beyler hele de namaza ezan vakti geldi iseler cemaate katılmak bir hayli geriye doğru yürümeleri gerekecektir. Bayanlar için bu durum biraz daha zor ve daha da ileriye yürümeleri gerekmektedir. Bu sebeblerden ötürü bizler genellikle her halukarda rahat edeceğiniz Ğamâme Mescidi, Hazreti Ebubekir Mescidi tarafındaki otelleri tercih ve tavsiye ediyoruz ki mescidin sağ kısmından hem bayanlar hem de erkekler rahat rahat girip çıkabilsinler. Medine otelleri, Mekke otellerine kıyasla ciddi manada maliyetli olduğu için Umre şirketleri Medine kalış sürelerini kısa tutarak paket fiyatlarını daha uyguna getirmek için çaba sarfederler. Medine otellerinin geneli internet üzerinden rezervasyon kabul etmektedir ancak onların fiyatlarına da kahvaltı genellikle dahil değildir. O yüzden maliyetinizi çıkarırken bu noktalara da dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu yıl Türk İşletmeci tarafından tamamen kiralanan ve tadilatı da henüz biten 140 odalı Arguan al Salam otelimizde kalabilirsiniz. Ancak minimum 3 gece olarak rezervasyon alabiliyoruz ve otel yemek dahil konseptinde olduğu için kişi başı günlük 50 Riyal açık büfe Kahvaltı ve Akşam Yemekli hizmet verebiliyoruz. 

8:  Medine’de Kalış Süresi ve Ziyaret Yerleri

Medine’de yapılacak ve görülecek o kadar fazla yer var ki. Bildiğiniz üzere Medine, Rasulullah (s.a.v.) Efendimizin ömrünün son on senesini geçirdiği ”benim şehrim ve benim haremim” dediği bir beldedir. Nice mucizeler, nice savaşlar, nice güzellikler yaşanmış bir beldedir. Her bir zerresi ilahi nurlara gark olmuş kutlu mekanlarla doludur. Bunların başında Efendimiz Aleyhisselamın ve ilk iki Halifenin medfun bulundukları Ravza-i Mutahhara / Kabr-i Saadet ve Mescid-i Nebevi gelir. Sonrasında binlerce Sahabe efendimizin (r.anhum ecmain), Tâbiin ve Tebe-i Tâbiin büyüklerinin medfun bulunduğu Bakî el Ğargad Kabristanı – Cennetül Bakî, Kubâ Mescidi, Kıbleteyn Mescidi, Ğamâme Mescidi, Izık Kuyusu ve Gölgelik Bahçesi, Uhud Dağı ve Şuhedâ kabristanı, Cuma Mescidi, Zulhuleyfe Mescidi, Hurma bahçeleri ile çiftlikleri ve nice mekanlar var. Buraları arzu ederseniz şöförlü bir araç ile 2 güne bölünmüş şekilde, veyahut taksi ile kısım kısım zaman ayırıp ziyaretinizi biz ayarlayabiliriz. Bunun dışında şayet ziyaret etmediyseniz ve vaktiniz müsaitse size günübirlik Bedir Şehitliği Gezisi yaptırabiliriz. Bunların yanında Medine memlekete ve sevdiklerinize en taze ve kaliteli hurmayı satın alıp götürebileceğiniz yerdir. Ancak günümüzde şehrin bir hayli büyümesi ve ziyaretçilerin milyonları aşmasından ötürü hurma üretimi yetersiz kalmakta El Kassim denilen vilayet olmak üzere bir çok farklı bölgeden getirilmektedir. Bunların içerisinde sadece Acve isimli Peygamber hurması olarak bilinen siyah hurma Medine’ye has olarak üretilir. Allah (c.c.) nun hikmeti başka hiç bir yerde yetiştirilememektedir. O hurmanın da farklı kaliteleri mevcuttur. 30 Riyaldan başlayıp 80-90 Riyale kadar fiyatlı olanlarını bulursunuz.

9:  Havalimanı Transferi ve Zemzem Alınması

Normal şartlarda Türkiye’de havalimanına uçak saatinden 2,5 saat önce gitseniz yetişebilirsiniz ama Arabistan’da bu süreyi siz en az 4 saat olarak hasaba katın. Merkeziye otellerinden Medine havalimanı yaklaşık olarak 40 dakika sürmektedir. Burada bir noktaya dikkat çekelim: Sizler şu anda kainatın hatrına yaratıldığı Aziz bir Peygamber’in şehrinden ayrılıyorsunuz. Dönüş telaşına kapılıp bu durumdan gaflete düşmeyin ve dilinizden salavatı, gönlünüzden de hüznü sakın düşürmeyin.

Havalimanına varış sonrasında terminalin hemen giriş kısmında zemzem satan bir kısım göreceksiniz. Pasaportunuz ile birlikte ödemenizi yapıp (12 Riyal ) kişi başı 5 litre paketlenmiş zemzem suyunuzu teslim alıp, bagaj tesliminden sonra elinizdeki barkodu kutunun üzerine yapıştırıp ve kutunun da üzerine kalın bir kalem ile isminizi yazarsanız, İstanbul’a vardığınızda bagaj bandından kendi zemzem suyunuzu rahatça bulabilirsiniz. Rabbimiz cümlemize bu kutlu mekanları hakkıyla ziyaret eden ve geriye anamızdan doğmuş gibi tertemiz olarak varanlardan eylesin, Âmîn!